Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страхувате ли се да ни ви извадят някой компромат?,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Страхувате ли се да ни ви извадят някой компромат?,
Коментари Харесай

Водещият на Панорама към Пламен Николов: Страхувате ли се да не ви извадят някой компромат?

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Страхувате ли се да ни ви извадят някой компромат? ", попита водещият на " Панорама " Бойко Василев канидидата за министър председател Пламен Николов.

" Боя се, че не! ", отговори Николов.

" Разбрах, че съм определен преди две седмици. Имах диалог с господин Слави Трифонов и стана ясно, че това е един добър вид за Има Такъв Народ, сред нас има построено доверие. Ние се познаваме от над 3 години - още от времето на кастингите за политици след референдума. " - стартира първото си изявление след връчването на мандата новият кандидат-премиер Пламен Николов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

 

" Останалото беше в областта на догатките. Какво се е въртяло в медийното пространство е друга тематика. В прочут смисъл е минус, че не ме познават хората, тъй като нямат директен взор върху моята кариера, не познават метода, по който работя, само че е преимущество, тъй като страната не е имала министър председател като мен до в този момент - човек от бизнес средите, с хуманитерно обучение и бизнес опит, аз съм една допустима амалгама сред двете неща. Не сме имали такава констелация в нашия политически живот. 

Аз съм към момента единствено претендент и още работя като Мениджър на " Финис " в Европа - компания за плувни продукти. Ако се наложи и се гласоподава този кабинет, ще взема решение по какъв начин да продължа. " - допълин гостът. 

Имате ли нещо от вашето корпоративно минало, което да извадят против вас като за Асен Василев - попита го водещият:  " Боя се, че не. Имам над 15 години корпоративен опит, работя в разнообразни сектори у нас и в мултинационален аспект, всичко е ставало по разпоредбите. През последните няколко десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоритична подготовка, аз пък я имам. Тя може да ми послужи, аз бързо изучавам. Зад мен стоят сполучливи мултиконтинентални планове, смятам да прелея този бизнес опит в политиката. Нашата тактика е, че изпълнителната власт е добре сработен мениджърски екип, той ще има и политически функционалности. Нестандартно е, че американска компания ситуира своя офис у нас над 10 години - това е добър триумф, реализиран с цената на огромни старания " - показа се още Николов. 

На въпрос дали това, че е ново лице в политическия живот на страната е минус или преимущество, Николов отвърна, че е по-скоро заварка сред двете.

Недостатък е, тъй като хората нямат директен взор върху моята кариера. И е преимущество, тъй като страната до момента не е имала човек като мен, т.е. подобен, който да идва от бизнес средите и с филантропично обучение, уточни той.

,,Имам над 15 години корпоративен опит. Работил съм в доста сектори у нас и в чужбина``, добави още кандиданът за министър председател и акцентира, че всичко при него е по разпоредбите и не се тормози от вероятни компромати.

рез последните няколко десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка, до момента в който аз я имам и тя може да ми послужи. Аз съм човек с биография, зад мен стоят доста сполучливи планове и считам да прелея този бизнес опит и в политиката. Според моите разбирания изпълнителната власт съставлява един доста добър сработен мениджърски екип, коментира Пламен Николов.

На въпрос на водещия по кое време ще бъдат оповестени имената на министрите от проектокабинета на Има Такъв Народ Николов отговори, че това ще се случи в " конституционния период " и откакто приключат консултациите с останалите партии в Народното събрание. Той отхвърли да разяснява дали в кабинета му ще влязат министри от служебното държавно управление и дали Петър Илиев ще бъде министър.

,,Най-важното за нас е да предложим нашите политики. Естествено, бихме желали да управляваме сами, тъй като това ще е кабинет на малцинството. Ще се стремим по този начин, че държавно управление да бъде излъчено, защото това е най-важното за нас. Как ще бъде реализирано това е към този момент механически въпрос. Като бизнесмен и предприемач постоянно ми се постанова да работя с обмислен риск``, изясни в студиото Николов и бе безапелационен, че няма никакви подмолни сделки сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

Той акцентира също по този начин, че няма да взима еднолично решенията за ръководството на страната, а вместо това ще се водят диалози както с парламентарните групи в Народното събрание, по този начин и с управлението на Има Такъв Народ.

По отношение на налозите кандидат-премиерът увери, че те няма да бъдат вдигани.

По тематиката с Ковид кризата Пламен Николов даде да се разбере, че ще бъдат подхванати всички ограничения, с цел да бъдат непокътнати здравето и живота на българските жители, като за задачата ще се опитат да обусловят обособени лечебни заведения.

Относно проблема с районен съд Македония Николов съобщи, че страната ни ще работи за участието ѝ в Европейски Съюз, само че означи, че това няма да бъде за сметка на националния ни интерес.

Може би ще би трябвало проверка на Преспанския контракт от 2017 година, сподели той и добави, че няма да се натъртва на линия на борба сред София и Скопие.

Пламен Николов изрази вяра, че ще успее да изкара цялостен четиригодишен мандат, заявявайки, че желае да направи България " просветена страна ", залагайки на обучение, нововъведения и просвета.

,,Не мисля, че ще бъда най-силният човек в България. Ние въпреки всичко сме парламентарна република и най-силният човек е народът``, означи в умозаключение той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР